En iyi Tarafı Yangın Kapısı

Wiki Article

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini tatminkâr görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli kafalı kriterler nazar önüne aldatmaınarak karar verilmektedir. Özellikle muhik bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Düşünce hatta yangın çıkışları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonrasında toplanması müstelzim kümelenme noktaları kabilinden dış unsurları da belirtmelidir.

Kullanılacak koca nüshası 100 kişhayır aşan yerlerde ve behemehâl son çıkış baplarında PUSH Amerikan bar veya PANİK Pas olmalıdır.

Yıprak strüktürlarda çatı dışlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni mimarilarda (ekol, tuzakışveriş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Yangın Kapısı ana amacı insanoğluın beis kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belirli bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan karıneriye kolayca girebilmesini sağlamlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Yangın Kapkaloriın üzerinde panik amerikan bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. Panik pas ivedi gidişat anında kapının kabil olan en azca devran kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Yangın bapsı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının spontane kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve duman Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi hileır. Bu önlem kapının kesifı sıkıya kapanmasını sağlamlamaktır.

Merdivenlerin korozyona karşı korunması, ehliyetli taşıma kapasitesi ve dayanıklılığa ehil olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.

Yangın Merdiveni Bapsı Ne Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı veya Yangın Çıkış Bapsı olarak aşina baplar kullanıldığı binada oluşan yangın veya ivedili bir yer çabucak insanoğluın uçuk bir itmesi ile dâhilen dışarıya dürüst açılmaktadır.

Firmamız ile yapacağınız pazarlerde, biz sisin yerinize tüm yönetmelikleri inceliyor, değişen hükümler ve vüruten teknoloji ile kanuni zorunlulukları da durum ederek yangın merdivenlerinizi imal ediyor ve montajını sağlıyoruz.

Gereç: Yangın kapılarında alelumum çelik veya bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar henüz dayanıklı ve yangına karşı henüz dayanımlidir.

Yangın bapsı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Report this wiki page